To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Tuesday, January 10, 2012

BERTUKAR-BERTUKAR-BERTUKAR..JADI....

Hari ni dah 5 hari budak-budak sekolah...ibu dah banyak kali bertukar...first sekolah..ibu bertukar jadi raksaksa..sebab anak lelaki ku yang handsome (wahh perasannya ibu..anak dia handsome)..tapi memang dia handsome buat perangai tak nak sekolah......anak sulung kain tak muat lak..emm baru pagi ni tahu kain tak muat...ibu:- BERTUKAR-BERTUKAR-BERTUKAR...

Hari kedua, ibu bertukar lagi..jadi SINGA BETINA lak....hari ni...handsome boy tak nak mandi..alasan air sejuk...IBU BERTUKAR-BERTUKAR

hari ketiga...hari ni anak-anak tak sekolah, sebab hari sabtu dan hari ahad...ibu dah tempah meja, almari, dan kerusi baru..nak operasi ruang belajar anak-anak...bila tauke kedai tu hantar..almari warna lain..meja warna lain..kerusi tak sampai-sampai...ibu BERTUKAR-BERTUKAR-BERTUKAR jadi beruang hitam..ibu dah bayangkan ibu siat-siat jer india yang hantar perabot tu ..jadi serpihan daging-daging...orang nak operasi weekend ni...dia buat spoil lak!! hiss...

Hari ni hari Isnin...ibu dengan hati tenang dan niat dalam hati..tak nak bertukar...tapi-tapi-tapi...pagi ni abang buat perangai lagi...malas nak bangun sebab semalam dia main sampai penat dan semalam tido lambat...bila ibu suruh bangun..dia leh tanye kenapa kene bangun....ibu BERTUKAR-BERTUKAR...

hari ni lak hari selasa...abang bangun pagi...ibu BERTUKAR jadi ibu penyayang...siap makan ibu cium anak-anak...pergi sekolah dengan aman....tapi dapat satu sms..ibu bertukar lagi....huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ibu tak nak berTUKARRR...

Sebut pasal BERTUKAR..sebenarnya...penyakit ni penyakit berjangkit dari si ebot ICAD...dia selalu BERTUKAR, jadi ultomen..jadi boiboiboy...jadi Baby..jadi abang..dia akan bertukar bila dia nak sesuatu..atau buat sesuatu...

Bila dia nak tetek..dia akan bertukar jadi BABY...
Bila dia kentut..dia akan bertukar..jadi>>emm biar lah rahsia..
Bila dia pakai baju ultromen...dia akanbertukar jadi Ultromen..
Bila dia buat rambut...dia akan bertukar jadi abang
Bila dia nak susu..dia bertukar jadi adik..
dan macam-macam lagi aksinya...yang pasti dia akan angkat tangan dan cakap...BERTUKAR_BERTUKAR_BERTUKAR...

kakak dia pun ade cerite pasal dia bertukar ....

Ibu sebenarnya nak bertukar jadi bende yang baik-baik jer...tapi ibu akan teringat nak bertukar bila ade benda yang tak kene...so jadi la singa, beruang, raksaksa, hantu kak limah, ...kan best kalau ibu boleh bertukar jadi...muda, cantik, kurus, sihat, ustazah, bos, presiden,...(cewah..cewah..cewah..)

emm ibu dah meraban..sebelum ibu bertukar lebih baik ibu stop dulu key!! babai...