To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Tuesday, December 6, 2011

DEMAM OMBAK RINDU

OMBAK RINDU....


Tu jer la yang diperkatakan semenjak 1 Disember 2011 hari tu...demam cite tu termasuk la diri aku...jadi aku beduyun-duyun la gi ke panggung..berbaris..menunggu..sambil membanyangkan tenungan Aaron Aziz menusuk taman hati...'mak ai' cehwah.."Apakah aku telah jatuh cinta dengan mamat tu...errtttt...tidak..tidak...tidak terjatuh..tersungkur jer...

Bila tengok filem tu..air mata cam nak jatuh...tapi...tapi..tapi tak jatuh pun...sebab belum menusuk lagi cite tu...bila tengok filem tu...baru aku teringat dah baca novel OMBAK RINDU tu...tapi dah ingat-ingat lupa...

Oleh kerana sebelum aku tengok cite tu...kat FB aku pun dah berheboh-heboh kehebatan cite tu dan para pelakon-pelakonnya...aku nye expectation terover size la pulokk..jadi sepanjang cite tu aku tengok cam mata tak nak berkelip...so ulasan aku ke atas cite tu:-

Keseluruhan aku boleh bagi 6 bintang ...sebab okey jer lah..nak kata tak best....best la jugakk....tapi suam-suam jer la...

Pemerhatian aku:-

i. Bila hariz balik tu ..emak dia ..si DATUK tu bace buku terbalik...he he...tahu la belakon..tapi tak kan bace buku terbalik ...kan..kan..tak silap aku buku tu tajuk dia berkaitan dengan BLOG...

ii. Scene akhir bila hariz gi cari izzah kat kampung...kenapa tudung izzah cam tak semenggah jer..walaupun scene sebelum tu ..izzah dah bercantik-cantik sebab dah keje kat bandar dan dah pandai melawa...baju dah lawa..tapi tudung tu cam tak kene..ke guna tudung scene yang pertama masa izzah kat kampung tu...

iii. Scene akhir masa izzah bercakap ngan mila..nampak microphone izzah kat belakang..sebab baju dia jarang...hiss tak patut..

IV. Scene macamana hariz boleh jatuh cinta dengan izzah masih tak terkesan...dan akupun tak perasan dan rasa....masa bila la si hariz ni jatuh cinta...tak kan tersilap marah dah jatuh cinta kut...

Tapi...sebab Aaron Aziz dan Maya Karin juga Lisa..aku maafkan la kesilapan-kesilapan kecil tu...anyway tahniah la kepada team filem ni...mana yang suka ngan novel tu..aku pasti sedikit kecewa..sebab banyak watak-watak yang tidak dimasukkan...tapi sebab ada pelakon-pelakon hebat..handsome dan cantik-cantik tu ...filem ni boleh jual kut...

Aku harap team ni boleh buat filem ombak rindu ni jadi drama ala-ala sinetron...boleh lah aku nangis-nangis bila layan cite tu nanti cam aku layan, cite Nur-kasih, tentang Dhia, tasbih cinta dan banyak lagi drama-drama hebat sekarang ni....


Apa-apa nak gak lentok di bahu Aaron Aziz..jangan cemburu..huhu


Anak-anak jangan nak rapat-rapat ngan uncle tu ya..tu boiferezzz ibu tau!! he he..babah jangan cemburuuuuu....


Aku:- Sedang membaca buku ombak rindu untuk sekian kalinya..baru la air mata ku berjujuran laju...huhuhu

No comments: