To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Wednesday, December 7, 2011

OMBAK RINDU -HAFIZ & ADIRA

Hello..hello..hello..tq kat cik nat sebab email lagu ombak rindu nyanyian Hafiz dan Adira...layannnnnnnn...mengelamun..sambil baca "CINTA....TIADA AKHIRNYA" dan nak share lirik lagu tu...

Lirik Lagu Ombak Rindu–Hafiz/Adira

Adira :
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Hafiz :
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Adira :
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hafiz :
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hafiz & Adira :
Hanya mampu terserah
Moga cahaya di penanti

Hafiz:
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Adira:
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

RENTETAN OMBAK RINDU - CINTA TIADA AKHIRNYA


Demam..demam..demam..bace novel la pulok…nak tahu gak apa yang berlaku dengan izzah..adakah kebahagiaan berpanjangan…so aku tengah bace novel rentetan OMBAK RINDU tu…tapi lum habis lagi…
Antara synopsis novel “CINTA..TIADA AKHIRNYA”…

Rentetan perkahwinan rahsia antara Izzah dan Hariz di OMBAK RINDU dipanjangkan lagi dalam “Cinta ..Tiada Akhirnya”.
Kehidupan menjanjikan segalanya. Pahit, manis, suka dan duka. Satu perjalanan anugerah dari Maha Pencipta yang menjanjikan kematian dalam kembara kehidupan. Bagi kaki yang melangkah dan tangan yang menadah, terpulang pada insan itu sendiri mencorak hidupnya.
Ini kisah..CINTA..TIADA AKHIRNYA, menyelami Izzah yang setia, hampir sempurna, menyajikan cinta pada suaminya, Hariz yang masih mencari diri dan cinta sejati…

Persoalan yang aku nak cari….
Bahagiakah Izzah…
Adakah suami ..cintanya sesempurna Hariz..
Apakah dendam Mila terbalas…
Berapa orang anak Izzah…
Betul ke pakcik Taha ..mati..atau dia hidup lagi…
Dan banyak lagi…..
Dan..dan..ada ke kesinambungan filem OMBAK RINDU..untuk slot Lestari kat TV3…he he

Tuesday, December 6, 2011

DEMAM OMBAK RINDU

OMBAK RINDU....


Tu jer la yang diperkatakan semenjak 1 Disember 2011 hari tu...demam cite tu termasuk la diri aku...jadi aku beduyun-duyun la gi ke panggung..berbaris..menunggu..sambil membanyangkan tenungan Aaron Aziz menusuk taman hati...'mak ai' cehwah.."Apakah aku telah jatuh cinta dengan mamat tu...errtttt...tidak..tidak...tidak terjatuh..tersungkur jer...

Bila tengok filem tu..air mata cam nak jatuh...tapi...tapi..tapi tak jatuh pun...sebab belum menusuk lagi cite tu...bila tengok filem tu...baru aku teringat dah baca novel OMBAK RINDU tu...tapi dah ingat-ingat lupa...

Oleh kerana sebelum aku tengok cite tu...kat FB aku pun dah berheboh-heboh kehebatan cite tu dan para pelakon-pelakonnya...aku nye expectation terover size la pulokk..jadi sepanjang cite tu aku tengok cam mata tak nak berkelip...so ulasan aku ke atas cite tu:-

Keseluruhan aku boleh bagi 6 bintang ...sebab okey jer lah..nak kata tak best....best la jugakk....tapi suam-suam jer la...

Pemerhatian aku:-

i. Bila hariz balik tu ..emak dia ..si DATUK tu bace buku terbalik...he he...tahu la belakon..tapi tak kan bace buku terbalik ...kan..kan..tak silap aku buku tu tajuk dia berkaitan dengan BLOG...

ii. Scene akhir bila hariz gi cari izzah kat kampung...kenapa tudung izzah cam tak semenggah jer..walaupun scene sebelum tu ..izzah dah bercantik-cantik sebab dah keje kat bandar dan dah pandai melawa...baju dah lawa..tapi tudung tu cam tak kene..ke guna tudung scene yang pertama masa izzah kat kampung tu...

iii. Scene akhir masa izzah bercakap ngan mila..nampak microphone izzah kat belakang..sebab baju dia jarang...hiss tak patut..

IV. Scene macamana hariz boleh jatuh cinta dengan izzah masih tak terkesan...dan akupun tak perasan dan rasa....masa bila la si hariz ni jatuh cinta...tak kan tersilap marah dah jatuh cinta kut...

Tapi...sebab Aaron Aziz dan Maya Karin juga Lisa..aku maafkan la kesilapan-kesilapan kecil tu...anyway tahniah la kepada team filem ni...mana yang suka ngan novel tu..aku pasti sedikit kecewa..sebab banyak watak-watak yang tidak dimasukkan...tapi sebab ada pelakon-pelakon hebat..handsome dan cantik-cantik tu ...filem ni boleh jual kut...

Aku harap team ni boleh buat filem ombak rindu ni jadi drama ala-ala sinetron...boleh lah aku nangis-nangis bila layan cite tu nanti cam aku layan, cite Nur-kasih, tentang Dhia, tasbih cinta dan banyak lagi drama-drama hebat sekarang ni....


Apa-apa nak gak lentok di bahu Aaron Aziz..jangan cemburu..huhu


Anak-anak jangan nak rapat-rapat ngan uncle tu ya..tu boiferezzz ibu tau!! he he..babah jangan cemburuuuuu....


Aku:- Sedang membaca buku ombak rindu untuk sekian kalinya..baru la air mata ku berjujuran laju...huhuhu

Friday, December 2, 2011

TIP KURANG MAKAN MASA BERKRUSUS

Assalammualaikum....

Kenapa-kenapa ngek..bila dah tiba hujung-hujung tahun jer banyak sangat krusus....rasanya sepanjang bulan Nov ni dah 4 kali aku gi kursus...dan bila krusus tu kerjanya makan-makan-makan...so aku menternak lemak la kan bak kata cik epal...so kat sini nak bagi tips cam ne nak elak makan banyak masa berkrusus agar lemak-lemak dalam badan tu tak la bertambah-tambah:-

Jangan makan nasi bila makan buffet kat hotel tu....

Akkak tak kan makan nasi masa lunch or dinner (ohh leh caya ke..caye-caye akkak berhati waja)...jangan makan nasi..makan lauk jer..

Jangan tambah...
jangan ..jangan sesekali tambah...ambil sikit-sikit jer...pastu pilih-pilih jer makan yang nak ambil tu...

Jangan makan Carbohydrate...
maknanya jangan makan nasi..makan roti...makanan-makanan berat tu la...mulakan dengan makan sayur-sayuran, soup-soup...okey tak..masih boleh tahan...

Minum air bebanyak...
bila kat krusus tu atas meja kan dia orang sediakan air mineral...so minum air bebanyak..tak la rase cepat lapar kan...tapi mesti asik buang air jer....sebab sejuk kan..kan..kan...bagus-bagus proses ditox...cepat sikit kurus..

Bila break..keluar lambat sikit..
bila break tu, keluar la lambat sikit...buat-buat rajin dan jadi peserta contoh...dengan harapan makanan dah habis di sapu bersih kawan-kawan..

akhir sekali....

Berpuasa...
ha kalau nak juga berdiet masa krusus tu puasa jer la...mesti confirm tak makan...makan sikit jer masa berbuka...n confirm tak bersahur...so instead of makan 6 kali sehari makan sekali jer sehari masa bebuka...tapi kalau korang berjaya buat cam ni..chayokk la ..korang memang berhati waja...

selamat mencuba..