To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Monday, May 30, 2011

NAMA YANG KU BANGGA

Salam...apa khabarkah kau blog...maaf terlupa akan keujudan kau..sebab aku tersangat sibuk tahap gaban..tak pun tahap altromen yang menyelamat kan bumi yang semakin uzur..(penyakit altromen dah berjangkit kat aku lak!!!)...
pagi ni aku bangun pagi dan rasa bersyukur sangat sebab emak beri kan aku nama AIDA FARISA...betul...tak tipu..aku teramat bangga sangat dengan nama tu...sebab aku banyak dapat pujian kerana nama tu..aku juga selalu bertuah dengan nama tu..kalau periksa aku selalu duduk depan sebab nama tu bermula dengan A dan di ikuti huruf I..so memang kene duk depan je manjang...(so tak leh nak tiru-tiru..he..he)...masa kecik-kecik dulu..aku tak penah jumpa orang nama cam aku...dalam buku phone pun ada satu je nama tu..tapi sekarang banyak nama cam aku..tak tahu la dia orang tiru nama aku..atau nama tu ada dalam buku nama-nama islam yang sekarang dah banyak di jual kat kedai buku...

pagi ni aku cari nama aku kat google...aku masih jumpa aku yang pertama dengan nama tu...(wah kembang hidung bangga siut!!!...

maksud nama aku AIDA FARISA :- Keberuntungan, imbalan, hadiah ...sebab tu aku tahu aku orang yang sentiasa beruntung dan bertuah..selain doa mak yang selalu sumpah aku bertuah (BERTUAH PUNYE BUDAK)...aku pasti sebab nama tu yang buat aku selalu bertuah...dan aku juga pasti aku ada sifat-sifat dibawah ni:-

AIDA FARISA
AAmanah
IIkhlas
DDinamik
AAlim
FFleksibel
AAbadi
RRamah
IIdealistik
SSuci
AAsli
Apa ada pada nama?
/

kalau korang nak tahu apa makna korang korang pergi web ni :- http://name.crazyartzone.com/index.asp?cat=Cari&key= .....taip nama korang selepas =....harap nama korang ada maksud yang baik...

Aku percaya panggilan nama satu doa ..kalau nama kita bermaksud baik nescaya setiap kali orang panggil ..itu satu doa untuk kita....so kalau mak bapak dah bagi nama baik-baik tu jangan la tukar jadi boy ke, girl ke ..dan disingkatkan nama tu...nanti lain lak maknanya nanti....okey selamat mencari nama korang....

Nota:- aku menang satu juta sebulan lagi...




No comments: