To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Monday, April 25, 2011

AKU MENANG KERETA

Wah-wah seronok-seronok…hati menyanyi riang…nak golek-golek je rasenye…telah pecah suara aku menjerit bila surat itu sampai….”Tahniah anda telah memenangi cabutan Utama SSP sijil simpanan premium untuk bulai Mei 2011 dengan memenangi hadiah utama sebuah kereta Mercedes Benz C200EL’….aku suka-suka sangat…mata hitam ku bertukar RM…”mak cik kayo..mak cik kayo….ape-ape aku nak buat dengan kete mewah ni..aku nak jual..aku nak bawe anak-anak jenjalan..aku nak berlagak cam orang kaye-kaye..aku nak ape….surat itu berada di dalam tangan..memang aku rasa tak percaya..tapi ia telah menjadi kenyataan..betul-betul… emak selalu doakan aku “anak bertuah”..memang aku anak bertuah…dan ini hadiah terbesar yang aku terima….kalau aku jual kereta tu ..aku leh gi umrah, aku beli kereta baru, aku buat down payment rumah..simpan sikit untuk anak-anak, bagi sikit kat abang, kat kak long, mak kak, angah dan ucop sikit…wah bila-bila nak jual kereta tu…

Anak-anak dah menjerit suka….minta aku bawa gi Hong kong Disneyland…wah suka-suka…kereta tu warna putih, cantik sangat…..hati dah berbelah bagi..…nak jual ke nak pakai….kalau aku pakai….kalau kene curi cam ne…..aku yang rugi….tapi bila aku buka pintu kereta dan test drive…mak aiii…memang terbaik….aku suka…..aku suka..aku suka….aku suka……………………………….rambut aku ditiup angin bila aku bawa kereta tu…..kembang …..kempis hidung aku bangga sangat….orang sekeliling tengok aku …ada yang menjeling…..ada yang terlopong…..memang aku teramat bangga…”aku anak bertuah” kata mak…




Tetiba………………………………….”ibu bangun …adik nak susu..kata suami ku” kenapa tido pun senyum-senyum??? Cehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh……………aku mimpi…uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa……….”’aku masih belum bertuah, rupa nya ….baru semalam aku tengok sijil aku yang tak seberapa nilainya masa berkemas masukkan surat beranak abang selepas pendaftaran sekolah minggu lepas…………….bila la nak bertuah ni????

No comments: