To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Wednesday, May 12, 2010

Pesanan untuk anak remaja yang tergedik-gedik

Salam...pagi ni dapat cerita pasal anak-anak remaja sekarang yang sibuk nak berboyfriend-boyfriend, belajar lum habis dah nak berboyfriend..nak cite sikit jangan la terpedaya dengan cinta monyek dan beruk tak ke mana, berfikiran matang la..sabar dan fikir la untuk kebaikan diri...dulu aku pun pernah muda, pernah jadi remaja...dulu zaman sekolah, aku pernah juga minat kat abang-abang form five..dan ada gak kawan yang memang semua abang-abang form five atau from six tu tergila-gila kat dia ni, so zaman sekolah tu aku ni walaupun ramai peminat (Chewah) tapi memang tak melayan, sangat tomboy, dan hitam cam si tampok manggis sebab selalu sangat kat padang bersukan...that is not a point bebbb, the point is, jangan-jangan la zaman sekolah ni nak berboyfriend, tak tahu la yang boyfriend awak zaman sekolah tu jadi ape...lain la kalau dah masuk universiti dan sama-sama ke menara gading, atleast lepas belajar dapat la segulung ijazah...aku ingat lagi masa zaman sekolah emak sebat aku sebab mak ingat aku dah ade boyfriend, tapi sebenarnya aku tukang balas surat kawan-kawan yang sengal nak menulis, sebabnya aku rase aku la orang yang pandai berbicara dan berfalsampah kat surat-surat mereka tu, beside tulisan aku cantik(perasan lagi)...emak jerit kat aku " kalau ko tak jejak tangga Universiti jangan harap ko nak berboyfriend" itu aku ingat sampai sekarang, so masa zaman SPM aku pulun cam nak rak..bukan sebab nak dapat satu, sebab aku nak ada boyfriend, sebab kalau aku tak masuk U, aku akan jadi " andartu melampau, cam filem haliza misbun yang bakal di tayangkan tak lama lagi..(wah siap promote lagi)...satu lagi abang-abang form five yang aku tergila-gila dalam diam tu, sekarang ni jadi peneroka, ada yang dah meninggal sebab ada HIV hisap dadah,...pastu abang-abang yang agak hensome jagi gengster kat bandar Melaka..Ya Allah cam ne tu, abang-abang yang dulu aku tengok cam sengal-sengal, rambut belah tepi, selalu dengan buku je tu, dah ada kereta besar..dan bila tanya kahwin dengan pasangan satu universiti...,wah-wah-wah...cam aku gak kahwin ngan classmate, sekarang dah jadi Vonomate ( tilam cap vono ha--ha)....Okey la adik-adik ingat, keputusan di tangan adik-adik, kite je yang mencorak hidup kita, oleh itu berfikiran matang, dan buat keputusan dengan akal fikiran....tapi bila masuk U nanti jangan la jual mahal lak, nanti kene join kelab andartu terlampau lak..ha..ha..babai..

No comments: