To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Friday, October 9, 2009

Maafkan Isteri Mu....

Hari ni tak keluar...tak shopping...hati rase nak...tapi kaki tak mengizinkan (kasut tinggi sangat dan kasut masih baru..kakiku sakit)..perut pula memulas-mulas banyak sangat makan agaknya...so di depan komputer aku cuba cari free blogger template dalam komputer...memang aku dah meluat classic template ni....
Toot..toot..toot, telefon di atas meja berbunyi ...dalam hati ..eehhh siape lak call ni tak leh tengok org senang...ku jeling di skrin telefon....ehh abang's 2nd number, ...dalam hati kenape dia call office, jam baru kul 1.45, ...tak sembahyang ke?...aku angkat guna loudspeaker...hanya kedengaran suara latar ..ku dekatkan telinga di telefon...macam movie cina...hatiku berdegup kencang..dadaku macam nak pecah..tak keruan..dalam hati ...dengan siapa dia tengok wayang cina tengahari jumaat ni?? tiba-tiba hati ku sedih...ku cuba buang perasangka buruk..hati ingin ku matikan sahaja panggilan itu..tapi hati juga berkata ...dengar lagi...sabar,...hampir 15 minit...sunyi hanya kedengaran bunyi wayang cina...aku amati lagi...sambil hati berdoa..harapan ada suara si samsul kembar siam abang di pejabat...(itu kata kawan pejabat abang dimana ada abang di situ ada samsul)...20 minit masa berlalu...aku masih terus mendengar...
ku ambil handset ...ku dail abang's 1st number.....dia angkat...ayang kat ne tu...aku tanya ..ku cuba kawal getaran suara ku..."kat tempat service kereta...kereta babah dah dekat 5000km, nak kene services, kat toyota la ni...petang ni babah lambat ada lawan bola..pasni nak gi open officce MPS..mungkin lambat sikit balik" ...'ayang tak sembahyang?...tak hari cuti sembahyang...dia berlawak.. ...okey....di telefon office, aku dapat dengar suara ku berbual dengan abang...ku letak handset dan cuba off phone office...tapi hati aku masih ragu...ku biarkan telefon itu on lagi...sekejap itu ia off sendiri...aku call abang..."babah tercall ibu ke, tanya abang'..dia biasa sahaja...
hati ku kesal ...kenape aku mesti ragu..curiga...atau ini perasaan seorang isteri...kenapa???baru je minta maaf raya hari tu..kenepa aku masih ada penyakit hati...kenape aku perlu ragu...adakah aku isteri berdosa...bagaimana untuk ku buang perasaan itu...adakah itu normal..kepada isteri di luar sana ....berdosakah aku...normal ke aku..atau perasaan sayang itu melebihi dari segalanya yang membuat curiga itu mengusik hati....

Kepada abang maafkan isteri mu ini:)

2 comments:

Cik Jah said...

wayang cina? kehkhekhekh....apek bengkel keta rupanya....

Aku Yang Bahagia.... said...

tu la pasal, padan muka...