To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Thursday, October 22, 2009

Ketemukan Jodohnya

Pagi ni, aku sampai office, meja aku berselerak..memang tak sempat nak kemas, semalam aku cuti, ada banyak benda nak ku selesaikan, presentation kepada Tan Sri, tender NIC, sebutharga, seafood restaurant, dan bla..bla..bla, dalam hati…ahhhh bila la nak habis kerja-kerja ni..bila la aku nak jadi presiden???( sampai pencen cik kak..tak reti-reti)…aku on P.C, yang keluar gambar mak kak, sebelum aku cuti hari tu aku ada up-load gambar dia, tapi P.c aku hang dan aku off kan aje…biasanya lepas on P.C aku berdoa..cam tu la rutin aku, …hari ni aku doakan sekali..untuk adik aku yang sorang ni..

Selepas doa yang aku selalu baca..biasanya doa hailkal 3, sebab doa tu ada kat meja aku ni...…aku sambung doakan untuk adik aku yang ni…

Ya, allah ya tuhan ku kepadamu aku bermohon, pertemukan jodoh yang baik buat adik ku ini, ketemukan dia dengan lelaki yang dapat melindungi dia, jodohkan dia dengan lelaki yang dapat membimbing dia ke jalan yang benar,ya allah aku mohon dengan sepenuh hati ku, kau temukan dia dengan lelaki yang bertanggungjawab, lelaki yang terbaik untuknya, dan aku memohon kepada engkau jodohkan dia dengan lelaki yang sempurna sebagaimana kau jodohkan adam dan hawa, Nabi Muhammmad dan Khadijah, ..agar kebahagiaan menjadi miliknya....sesungguhnya jodoh pertemuan itu di tangan mu ya Allah, dengan izin mu ketemukan lah dia dengan jodohnya....…amin yarabalamin…

No comments: