To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Friday, February 27, 2009

MC 2 hari...jangan Mare

Mc dua hari...best juga..sepanjang mengandung ni tak pernah Mc....so dah sarat ni biarla duduk kat umah...sebenarnye sakit tekak sikit je...selalu nye aku tak akan ambil cuti... tak larat pun nak gi office gak...tapi dua hari ni cam sakithati je...so ambil MC la...
hari pertame tu, aku makan ubat tidur ..bangun tolong mak teh masak ...petang gi Taman wawasan jumpa En ajit...(La buat keje gak...tapi MC..cam ne tu????)...hari kedua...aku bangun cam biasa la...mandikan Irhas dan hantar dia gi sekolah...pastu gi pasar...masak special sikit hari ni, untuk bebudak-budak tu....ade buat koktail....resepi kak rosni...(menjadi gak)...mase tengah masak dengar suara Irhas dari sekolah...gamat betul dia menyanyi dan memain buai...kul 12.00 jemput dia balik sekolah...siap malu-malu...teruje ibu jemput dari sekolah...sebab selalunye mak teh yang jemput....
Kul..1.30 Nina dan asha dah balik...kiteorang lepak kat bilik sekejap ingat nak melelapkan mate....kalau bebudak tu belajar mane boleh tido..kejap-kejap tanye...aku ajar Nina power point...dia buat presentation percutian dibukit merah.....sambil teman dia orang belajar...irhas pun sibuk juga la....kul 4.00 turun bawah...sambil tunggu cerite anak betung start aku hidangkan dia orang koktail yang aku buat pagi tadi....
tiba-tiba...Irhas lari kat aku pegang tangan dan pusing-pusing ' uuu...uuu..ya..ya..uuuu..ya..uuu...ya..uuu ...ya"" cepat la ibu jerit Irhas...aku yang terpinge-pinge ikut je...nina ketawe terbahak-bahak...OOOOOOOOOOOO rupa-rupanye dia tiru iklan rabina anggur yang kesepian tu...kelakar betul la anak aku sorang ni!!!! macam industan!!!!
Memang irhas seronok sangat semalam, sampai tak tidur siang pun ...nak berkepit je ngan aku...
Kul 5.30 aku ngan nina naik atas sembahyang asar...kiteorang buat spa kat atas, asha dah tertidur...mase ni sambil buat spa aku borak-borak ngan anak aku ni...ajar macam mane menjage kebersihan diri...doa istijak dan sebagainye...finalnye cuci bilik air same-same...
lepas mandi...oleh kerana malam ni malam Jumaat aku ngan nina bace yassin sambil tunggu maqrib.....asha biase la...dia selalu tuang n mengelat sikit anak aku yang ni...ade je alasannya...kate adik kecik lagi la...adik bace pelahan la...okey la baru darjah satu...aku kalau boleh nak buat tiap minggu bace yassin ni...tapi kekadang tak sempat dan macam-macam hal,...abang balik lambat hari ni...ade trainning bola...so tak jemaah la kite orang...
Ni je la ape yang aku buat mc dua hari ni...kalau la dapt Mc selalu kan best..gaji jalan...tapi duduk kat umah jage anak-anak...best tak????