To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Wednesday, February 4, 2009

Lightning Mc-Queen











Lightning Mc- Queen – hero IRHAS…..dia memang suka la sangat ngan aksi kerete ni…dua minggu lepas, dia menangis nak beli baju car….so sejak minggu lepas satu minggu 5 kali dia pakai baju tu…aku bukan ape…baju tu cam panas je sebab tu aku malas nak bagi dia pakai…ahad lepas aku begaduh ngan Irhas…aku nak bawa di pergi weeding kat Kelab tasik…kite org semua dah melaram sakan…sebab weeding kat kelab kan kene la cun-cun sikit…yang dia menangis nak pakai baju tu gak…boring betul….

Dan pagi ni pun same…memula..”adik nak seluar panjang tak nak seluar pendek”...”seluar ni panjang juga” jawab aku…”tak nak!....seluar panjang maknenye seluar jean biru…nak macam babah…okey aku ikutkan saje…aku ambil t-shirt ade gambar lori…’dalam hati..dia lupa kut pasal baju car dia ni”…cantik anak ibu..hencem cam babah”..puji aku….”adik turun dulu sarapan ya, ibu nak mandi”…
Keluar bilik air..’ibu adik nak pakai baju car ya”…dengan senyum-senyum dia dah ambil baju car dia dalam bakul baju baru lipat kat bawah…”tak panas ke”…tanye aku, “ tak la…kalau panas adik balik lah!!” …jawab irhas..aku yang malas nak gaduh-gaduh ngan dia turut kan saje……
Selain baju..Irhas juga dah hafal dah dialog dalam filem Car tu…kat mane kerete tu berderum…lagu filem tu…video clip…dan sebagainye..
Ape-ape la Irhas…buat penat je ibu beli baju, kasut lain jename mahal-mahal, yang tu juga adik suka pakai..ape-ape pun aku rase anak aku ni dah besar..dah pandai memilih….

No comments: