To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Thursday, May 22, 2008

Antara hari-hari yang membahgiakan....


Assalamualaikum.....

Semalam, Nina wakil sekolah untuk ICT Expo di PWTC, sampai dirumah terus ajak naik ke bilik...ibu tutup mata....dia pimpin tangan aku ke bilik dan.....sharahhhhhhh... sebuah beg lap-top yang saiznye lebih besar dari belakang anak sulung aku tu, buku-buku dan macam-macam hadiah di dalam nya...Nina menang tempat pertama di dalam game dan ujian yang dianjurkan. Alhamdullillah syukur.....Ibu doakan Nina akan terus bejaya bukan sahaja di dalam pelajaran tertapi didalam hidup ini. Amin........

Hari ini 22 Mei 2008, Ulang tahun pekahwinan ku yang ke 9, untuk abang selamat hari Ulang Tahun Perkahwinan. Semoga kebahgiaan ini berkekalan hingga ke akhir hayat. Masih segar lagi lafaz akad selepas tangan mu di gongcang oleh imam Kg Kelubi, sejurus itu lafaz takliq dibacakan dengan linangan air mata semua yang hadir mengalirkan air mata kegembiraan dan sedih yang bercampurbaur maklum emak dan abah dah takde untuk menyaksikan peristiwa bersejarah itu. Allhamdulillah abang masih memegang janji apa yang dilafazkan, tidak sekali mengenkarinya.

Abang 9 tahun bersama, kebahgian ini tidak dapat diucapkan dengan kata-kata, dengan kehadiran 3 cahaya mata cukup menggambarkan berapa bahgianya aku........terima kasih abang....luv you....










Wednesday, May 14, 2008

Ujian dari -NYE

Lamanye tak menulis kat dalam blog ni...password google pun kene rujuk dalam dairy 2007. Anyway pekhabar hope semuanya sihat belaka...walaupun aku tahu tak de siapa yang nak bace blog aku ni....
Hari ni nak cerite sikit pasal kematian...bukan ape hari ni kawan baik aku, kematian isteri, umur 39 tahun...muda kan???...takut nye ...............korang perasan tak biasanya kalau kite terima berite kematian mesti berjangkit...baru-baru ni maktehnye abg ipar meninggal...pastu hari yang sama isteri arwah yang pertama pun meninggal semasa nak lawat arwah di Johor...siap masuk paper lagi.....biasanya berite tentang kematian akan kite dengar dikalangan orang-orang yang dekat dengan kite....aku tahu kebetulan dan ajal maut tu di tangan tuhan...........

Untuk kawan aku...mie...redha lah dengan ketentuan_Nye, semoga kau dapat mengharungi ujian dari -Nye, aku doakan semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang-orang yang soleh...al'fathihah....amin