To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Tuesday, May 29, 2007

SUKAN OLAHRAGA PERBADANAN




19 Mei 2007, Sukan olahraga inter Jabatan, eeeeeeeeeee terasa muda balik, mane tak nye zaman berlari-lari ni zaman sekolah-sekolah dulu, aku last berlari pun mase kat UITM dulu...pastu dah pencen dah....dulu emak selalu pesan jangan selalu sangat main sukan nasib baik ikut cakap emak kalau tak sekarang ni aku buat jadi ape la ngek...emak kate kalau aku memang teror sangat tak pe, tapi kalau biasa-biasa je tumpu je la kat pelajaran........
Tapi hari tu memang terase muda sangat, sampaikan ank-anak nak datang tengok pun aku tak bagi.....ya allah emak siapa @ bini sape yang berlari tu....ahhh tak kuasanye....
Okey gak dapat bawe hadiah balik...tapi bab ni yang aku malas ni, balik-balik bawa hadiah yang gangtung kat leher tu..emak kate kalau Olimpik ke dapat emas..boleh gak emak gadai...tapi kalau aku gi olimpik mesti aku dah ganti tempat Menteri Sukan tu AZALINA...ha ha ha....

Anyway tahniah kepada J(P) sebab johan ...tahun depan J(L) akan pasang strategi untuk kumpul point...walaupun tahun depan aku dah masuk kategori (V) aku pulun je janji dapat point..ha ha

Monday, May 21, 2007

Khas Untuk Babah





Assalamualaikum....

Hari ini hari bersejarah untuk aku.....tarikh penikahan....Selamat Ulang Tahun Perkahwinan untuk abang....semoga ikatan ini kekal sehingga nafas terakhir....terima kasih kerana menjaga ibu dan anak-anak.......Ibu akui selama 8 tahun ini ....Ibu Bahagia...walaupun sesekali badai menyapa...alhamdulillah kite lalui dengan tenang dan duduk berbincang....terima kasih kerana menerima Ibu seadanya...walaupun ibu bukan yang terbaik tapi insyaallah ibu akan cuba memperbaiki diri ibu......ibu bersyukur kerana babah dapat menerima keluarga ibu dengan hati yang terbuka dan menerima adik-beradik ibu......masalah ibu, babah pikul bersama.......

Ibu harap kebahagiaan ini berpanjangan dan tuhan tidak mendatangkan dugaan yang mengundang airmata dan menjadi nanar di dalam hati kite, dan mengikis kasih sayang kite.....setiap kali sembahyang itu yang ibu doakan....ibu mahu menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke 30-40 tahun bersama babah...insyaallah kalau umur ibu panjang.....

Akhir sekali......SELAMAT HARI ULANG TAHUN PERKAHWINAN YANG KE 8......I Love You...dari Ibu..........

Sunday, May 13, 2007

STRESS


Hai….how are you out there??/…..Do you manage your stress?? And how are you manage you stress….Vassanthi said in her book , the easiest way to manage your stress is doing yoga….and I quiet agreed with her…after I got my third baby, I have joined yoga class at Dewan Presint 8, and yes!!!! With yoga I manage to handle my stress, I get very good sleep and the important thing I get my figure back!!! Actually the
Yoga is centered on the mind-body connection, the combination of three main things – postures (asanas), proper breathing (pranayama) and meditation. Yoga helps us through a cleaning process, turning our bodies into a well synchronized and well-oiled piece of machinery. Normally I started with the breathing, followed by sunsulatation for 8 to 12 time, then standing postures, sitting postures and savasana, breathing and ending with meditation. Simple right!!! And believe me it is very good to release your tension and stress………

Thursday, May 3, 2007

KENDURI DAN BACAAN YASSIN

Asssalamualaikum....

Best nye dua hari cuti...penat badan ....last tuesday buat kenduri arwah emak dan abah....allahdulillah ramai tetamu yang datang ...penuh rumah....murah rezeki aku dan keluarga..memang puas hati kali ni buat kenduri...sorry la ngek dah terlampau sibuk tak sempat nak ambil gambar....dan kat sini nak ucapkan terima kasih terutama kat mak kak( tong-tong buat kenduri ...ni pun dia yang sibuk sangat nak buat kenduri sebab dah setahun dia kerja...insyaallah murah rezeki mak kak gak dan semoga cepat dapat jodoh), pas tu nak ucap terima kasih kat kak long( agar-agar dan karipap tu sedap tau)...kat emak, kak ani dan sedare sebelah Nasir terima kasih sebab datang....dan sedera sebelah arwah mak, pak uda, pak lang, pak cik, pak busu, mak andak, pak long...(cuma mak ngah dan mak itam je tak de)terima kasih kerana datang...harap-harap dapat eratkan lagi silatulrahim kite sekeluarga.........untuk kak mimi dan keluarga ...tq gak kerane hadir (best sepupu aku yang sorang ni) last sekali terima kasih kepada tetamu yang hadir, jiran-jiran dan kawan-kawan pejabat dan orang surau....TERIMA KASIHHHHHHHHHHH BEBANYAKKKKKKKKKKKKKK