To my dear hubby...my most meticulous critic, my best friend and the father of my children...to my love..Nina, AsHa, IrHas & IrSyaD for making every moment exciting and for giving my life meaning and purpose...This blog is about me, you and you all...luv you always....I proud being a MoM and a Wife...

Friday, April 20, 2007

Kenape kite di duga......

Kenape hati menjadi runsing.....pagi ni dapat call dari salah seorang kawan rapat...bercerite tentang masalah rumah tangga...hati terase berat nak mendengar...kerana nanti kepala sarat memikirkan masalah orang lain...tapi aku hanya seorang manusia yang perlu mendengar dan mengambil iktibar dengan ape yang berlaku di sekeliling .........kekadang geram kenape ade manusia yang berhati batu...tidak pernah mensyukuri ape yang dikurniakan....menunding jari menuduh dan mencari kelemahan orang lain...kenepa tidak mahu bermuhasabah diri...mencari kekurang diri dan memperbaikinya....nasihat aku kepada dia...sujud kepada NYE...semoga tuhan memberi petunjuk dan memperbaiki rumah tangga nya....sejuk dan lembutkan hati batu suaminya....semoga dia tabah...tuhanku....tunjukkan kebesaran Mu tuhan....dugala suaminya dengan ujian yang maha hebat...agar bila dia di timpa ujian ...hanya isterinya yang selalu di caci tu yang datang dengan tangan yang terbuka dan hati yang rela dan iklas sahaja yang akan menjaganya...dan bila dia ditimpa masalah itu..hanya anak-anaknya yang sering dimarahinya sahaja yang bisa membantu nya...justeru itu baru dia sedar akan kesilapannya....tuhan ku maaf kan aku berdoa bergini ...tunjukkan aku kebesaran mu..sekiranya itu yang terbaik.....dan jika sebaliknya....Kau lembutkan lah hati suaminya...jadikan dia suami yang baik dan kau bahagiakan lah rumahtangga nya....amin.....

Buat sahabat ku.....tabahla...ambil la ini sebagai ujian....dan ingat orang yang sering di uji itu disayang Tuhan...sebab bila kite di uji kite lagi banyak bersyujud kepada NYE....ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Tuesday, April 17, 2007

Netball




Hitam..hitam...eeee.tak sukanye...dulu pak uda selalu bagi aku pantun..hitam-hitam setampuk manis, sungguhpun hitam dipandang manis...mane tak nye sepanjang zaman persekolahan muka ni tak pernah nak cerah....mesti kelabu je...mana tak asik bersukan je....ingatkan bila dah 'matang' sikit ni dah tak yah melompat-lompat dah....nasib baik aku pemain simpanan...kalau tak mesti dah legam dah...aku bukan nak maintain ke ape..tapi muka ni kalau dah terbakar mesti susah nak di pulih kan.....tapi tak pe aku lakukan dengan iklas....pas tu hubby sokong 100%( tq babah, i luv u)....lagi satu kawan baik aku pun main same...dan bos pengurus pasukan(he..he..bodek la kut)....tak pe pas ni insyaallah tertelan bola...boleh pencen....

Saturday, April 14, 2007

Mak Kak dan Una


Ni Mak Kak....masih single....adik yang aku jage sejak dari tingkatan satu...dulu selalu gaduh ngan dia ni..tapi sekarang dah malas nak gaduh...sebab nanti putri-putri contohi pulak....
href="http://2.bp.blogspot.com/_DwjrumNicIQ/RiDNkKbvoJI/AAAAAAAAAA8/wAQG1bLrz30/s1600-h/Picture+019.jpg">
Bebudak ni ngan sepupu dia Una...dah besar dah Una...Auntie sentiasa doakan una akan tabah menghadapi ujian tuhan....manusia di dunia ini diduga dengan bermacam-macamujian sekiranya kite sentiasa berserah kepada-NYE dan bersyukur dengan apa yang dikurniakan...insyaallahh di dalam hati kite sentiasa gembira....dan ada pepatah mengatakan bersusah-susah dahulu bersenang-senang kemudian...insyaallah auntie doakan una jadi anak yang berguna dan berjaya......Amin

My Dear Son


My son Nurhan Irhas....sekarang dah pandai bercakap sikit....muka campur antara Nina dan Asha....tapi 'identiti babah' tetap ade di ketiga-tiga anak ku...cuba teka ape???...

PUTERI-PUTERI IBU


My 1st daughter Nina masa mengandung dia suka tengok Ka HO Na Pria Khe (betul ke spelling)masa mula-mula keluar tu semua org kate dia tertukar masa kat hospital...ha..ha cian anak ibu....

.href="http://1.bp.blogspot.com/_DwjrumNicIQ/RiCMb6bvoDI/AAAAAAAAAAM/WtcR1sTwIRI/s1600-h/Image001.jpg">


My 2nd daughter...Asha....masa mengandung dia gila tengok cite cina....

Sabtu yang suram

Last weekend baca buku 'WOW.....a gift for the fun mom' by Vasanthi Ramachandran......it is about how to be a wow mom or good mom...and i think i am very-very good mom to my children.....and semalam dapat hadiah buku ESQ, tah cam ne boleh terberani nak angkat tangan...padan muka aku...but thank god..mungkin ada hikmah disebalik nya .....and my hubby so excited to join me to the course of ESQ...hope this is the good step untuk aku and hubby mencari siapa aku dan apa bekalan yang akan ku bawa dan yang aku berikan kepada anak-anak aku sebelum aku pergi mengadap-NYE..........and today i have started read the ESQ book.....and i know deep inside my heart ....i need to wake my God spot......

Abang pergi krusus for two days...and boringnya....selalu every saturday and sunday evening we were spents time together, makan goreng pisang.....with Nescafe......but this weekend so boring....kejap lagi nak buat ape ngek...nina and asha dah melompat-lompat nak gi umah mak long....okey la...will talk to you later blog...babai